Саме навколо таких «ароматних» експозицій відчувалася особливо святкова атмосфера. І швидкі українські господині та господарі, побачивши Миколу Присяжнюка, запросили його до процесу приготування справжнього українського борщу. Міністр одразу приєднався до справи й великою ложкою господаря, яку йому доручили, перевірив готовність борщу та правильність його рецептури.
Сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк перевірив рецептуру традиційного українського борщу, який варили прямо на одному з виставкових майданчиків «Агро-2012». Міністр не тільки проглядав експонати виставки, а й жартував з гострословами різних куточків України.
Саме навколо таких «ароматних» експозицій відчувалася особливо святкова атмосфера. І швидкі українські господині та господарі, побачивши Миколу Присяжнюка, запросили його до процесу приготування справжнього українського борщу.
Міністр одразу приєднався до справи й великою ложкою господаря, яку йому доручили, перевірив готовність борщу та правильність його рецептури.
На запитання ведучого «Чи вистачить нам зібраного урожаю?» Микола Присяжнюк запевнив: «Голодними не будемо однозначно!»
Так, скільки ж цього року витратить українська господиня для приготування борщу?
За даними, Мінагрополітики, ціни на картоплю в середньому по країні становлять: картопля – 2 грн/кг (у 2011 році – 3,9 грн/кг), капусту – 2,9 грн/кг (у 2011 – 1,9 грн/кг), моркву – 4 грн/кг (4,5 грн/кг), буряк – 2,6 грн/кг (3 грн/кг) цибулю – 2,7 грн/кг (2,7 грн/кг).
Прес-служба Мінагрополітики