В українських коньяках з'явиться більше вітчизняного коньячного спирту – Кутовий

Опубліковано 26 жовтня 2016 року, 22:27

"З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних коньячних спиртів в коньяках українського виробництва становитиме мінімум 15%. Відповідні зміни будуть зафіксовані в "Правилах виробництва та зберігання коньяків України". Проект документу, розроблений Мінагрополітики, найближчим часом буде направлений на погодження зацікавленим міністерствам і відомствам", - повідомляє прес-служба.

Квотування мінімального вмісту коньячних спиртів українського виробництва стимулюватиме розвиток виноградарства та сприятиме зміцненню бренду "Коньяк України". Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних коньячних спиртів в коньяках українського виробництва становитиме мінімум 15%. Відповідні зміни будуть зафіксовані в "Правилах виробництва та зберігання коньяків України". Проект документу, розроблений Мінагрополітики, найближчим часом буде направлений на погодження зацікавленим міністерствам і відомствам", - повідомляє прес-служба.

Також відмічається, що в найближчі 10 років передбачено поетапне збільшення норми обов'язкового вмісту українських спиртів в вітчизняних коньяках. До 2026 року цей показник має становити мінімум 85%. Для порівняння, на сьогодні дві третини коньячних спиртів, які використовуються при виробництві коньяків в Україні, мають імпортне походження.

"Таким чином, ми підтримуємо національного товаровиробника. Від цього виграють у першу чергу ті господарники, які мають свої виноградники", - пояснює у себе в Facebook Міністр аграрної політики Тарас Кутовий.

За його словами, український виробник повинен відчувати себе захищеним вдома. "Наше завдання – створити всі умови для його комфортної роботи, його ж завдання – створювати якісний продукт із доданою вартістю, який не соромно буде продавати вдома і просувати на закордонні ринки", - додає Тарас Кутовий.

В Мінагрополітики також зазначають, на сьогодні в Україні діє 13 ліцензій на виробництво коньяку. Виробництво в 2015 році склало 2,96 млн дал. В Україні нараховується біля 1,5 тис господарств, які культивують виноград. Однак дефіцит власних виноматеріалів, зокрема для виробництва коньячних спиртів, оцінюється в декілька мільйонів дал. Це обумовлено, зокрема, тимчасовою окупацією Криму, де було зосереджено понад 30% площ виноградників.

"Ми передбачаємо поступове, консервативне реформування вимог до складу українських коньяків, щоб, з одного боку не дестабілізувати бізнес виробників, і з іншого - закласти основи для розвитку виноградарства", - прокоментував перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк реформу на виїзному засіданні робочої групи.

За розрахунками спеціалістів, для покриття дефіциту необхідно збільшити площу виноградників мінімум на 20 тис га, що еквівалентно інвестиціям на рівні понад 12 млрд гривень.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux