Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час виїзного засідання Експортної Ради під головуванням заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталії Микольської, яке відбувалось 14 липня 2017 року в м. Одеса.
За 5 місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області значно збільшили виробництво готових та консервованих харчових продуктів, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.
Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час виїзного засідання Експортної Ради під головуванням заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталії Микольської, яке відбувалось 14 липня 2017 року в м. Одеса.
«За 5 місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області збільшили виробництво консервованих продуктів з м’яса та субпродуктів на 26,7%, рибних консерв - на 25,5%, олії соняшникової нерафінованої – на 64,6%, сирів жирних – на 74%, круп – на 53,9% та інші. При цьому експорт аграрної продукції, виробленої в області у 2016 році, становив - $1169,8 млн»,- підкреслила заступник Ольга Трофімцева.
За її словами, переважну частку в експорті області у 2016 році мала продукція рослинництва - $1048 млн, а продукції тваринництва було експортовано на $989,4 млн.
«Зважаючи на наведену статистику, ми бачимо значний потенціал для збільшення експорту з регіону продукції таких секторів як виноградарство та виноробство, овочівництво та садівництво, м’ясне скотарство тощо. Але особливу увагу виробників регіону я б хотіла привернути до таких надзвичайно цікавих для Одещини можливостей як органічне сільське господарство та виробництво продуктів із захищеними географічними зазначеннями або традиційною рецептурою», - зазначила Ольга Трофімцева.
Окрім того, заступник Міністра додала, що в Одеській області діє більше трьох десятків обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Тому тема об’єднання виробників не є новою, але для більш ефективного використання сильних сторін регіону варто почати роботу над створенням регіонального кластеру, наприклад, у галузі виноробства та виноградарства або логістичного хабу із залученням учасників із науки, освіти, виробництва, переробки та інших підсекторів.
Прес-служба Мінагрополітики