Держпродспоживслужба прозвітувала про роботу за перше півріччя

Опубліковано 26 липня 2017 року, 18:28

Під керівництвом Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи відбулася колегія Держпродспоживслужби, на якій були підбиті підсумки роботи за перше півріччя та сформовані плани роботи на третій квартал 2017 року.

 

Участь у нараді також взяли перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, т.в.о. заступника Лілія Стиренко, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, керівники головних управлінь Служби в областях та м. Києві,структурних підрозділів центрального апарату Держпродспоживслужби, регіональних Служб, державних підприємств, директори науково-дослідних інститутів, регіональних лабораторій ветмедицини.

Під час заходу особливу увагу було приділено стану здійснення державного нагляду (контролю) в галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та основні завдання щодо покращення роботи. Учасники Колегії проаналізували питання належного виконання протиепізоотичних заходів, зокрема, в частині профілактики, ліквідації та недопущення поширення збудника АЧС, необхідності забезпечення належного та своєчасного виконання рішень ДНПК усіх рівнів з питань АЧС.

Було прийнято рішення продовжити проведення активної просвітницької роботи серед населення щодо заходів із профілактики сказу, АЧС та інших небезпечних захворювань, а також покращити роботу з проведення вакцинації домашніх тварин.

Окрім того, за результатами Колегії буде посилено державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за переміщенням живих тварин, сировини та продукції з них. Йдеться зокрема про недопущення видачі супровідних ветеринарних документів на переміщення тварин без їх належної ідентифікації, реєстрації та відповідно оформлених документів.

Окремо зупинилися на питанні оптимізації мережі державних лабораторій в областях та розширенні галузі їх акредитації, запровадженні програмних комплексів із проведення протиепізоотичних заходів. Також було поінформовано щодо результатів реалізації пілотного проекту з проведення відеофіксації під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) тощо.

Також учасників заходу було проінформовано про реалізацію державної політики у сферах карантину та захисту рослин.

За результатами Колегії, роботу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2017 року визнано задовільною.

Прес-служба Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux