У Києві відкрилась міжнародна виставка харчових технологій

Опубліковано 13 вересня 2017 року, 11:49

У виставці взяли участь представники Мінагрополітики, Посольства Королівства Нідерландів в Україні, українських та зарубіжних компаній, громадських галузевих організацій, ЗМІ.Під час виступу на відкритті виставки директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз зауважив, що сьогодні харчова галузь демонструє високі темпи зростання.

12 вересня відкрилась міжнародна спеціалізована виставка «INPRODMASH & UPAKOVKA» у Міжнародному виставковому центрі (Київ), на якій демонструються новітні досягнення провідних українських та іноземних країн у сфері обладнання і технологій для харчової та переробної промисловості. Захід проходить в рамках всеукраїнського тижня харчових технологій.

У виставці взяли участь представники Мінагрополітики, Посольства Королівства Нідерландів в Україні, українських та зарубіжних компаній, громадських галузевих організацій, ЗМІ.

Під час виступу на відкритті виставки директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз зауважив, що сьогодні харчова галузь демонструє високі темпи зростання.

Так, за даними Держстату, індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів в Україні за січень-липень 2017 року склав 104,6 % у порівнянні до аналогічного періоду 2016 року. Індекс продукції промисловості в цілому склав 99,3%, переробної промисловості – 103,5 %.

Микола Мороз також додав, що Мінагрополітики активно працює в напрямі вдосконалення українського законодавства відповідно до вимог європейського у сфері безпечності та якості харчових продуктів, здійснення державного контролю за ними. Наразі, у Верховній Раді України готується до розгляду розроблений Мінагрополітики проект Закону України «Про предмети та матеріали, що контактують з харчовими продуктами».

Виставка проходить за сприяння Міністерства аграрної політики і продовольства України, галузевого об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості «УКРХЛІБПРОМ», галузевого об'єднання виробників кондитерської промисловості «Укркондпром», Національної асоціації молочників України «УКРМОЛПРОМ», Національної асоціації виробників м'яса та м'ясної продукції «УКРМ'ЯСО».

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux