"Про затвердження технологічної документації на виробництво виноробної продукції"
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
29 вересня 2016 року Київ № 356
Про затвердження технологічної документації
на виробництво виноробної продукції
Відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про виноград та виноградне вино" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1) технологічні інструкції:
на виробництво вина ординарного столового сухого білого "Грузинська історія";
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного "Болград Бастардо" ("Bolgrad Bastardo);
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного червоного "СЛИВА ЧЕРВОНА" ("PRUNE NOIRE");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного білого "СЛИВА БІЛА" ("PRUNE BLANCHE");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон БЛАН ТАЇРОВСЬКИЙ";
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного "КЮРДАМИР ТАЇРОВСЬКИЙ";
на виробництво вермуту лікерного білого "ФРАТЕЛЛІ МОХІТО" ("FRATELLI MOJITO");
на виробництво вермуту лікерного рожевого "ФРАТЕЛЛІ РОЗАТО" ("FRATELLI ROSATO") ;
на виробництво вермуту лікерного білого "ФРАТЕЛЛІ ЛІМОНЧЕЛЛО" ("FRATELLI LIMONCELLO");
на виробництво вермуту лікерного червоного "ФРАТЕЛЛІ АМАРЕТТО" ("FRATELLI AMARETTO");
на виробництво вермуту десертного рожевого "ФРАТЕЛЛІ РОЗАТО" ("FRATELLI ROSATO");
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного "ФРАТЕЛЛІ ДЕСЕРТ" ("FRATELLI DESSERT");
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого рожевого "ФРАТЕЛЛІ ДЕСЕРТ" ("FRATELLI DESSERT");
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "РЕЙВ АП" ("RAVE UP");
на виробництво напою алкогольного лікерного "П’ЯНА ВИШНЯ";
на виробництво напою алкогольного лікерного "НЕЗРІВНЯННА ПРИКАРПАТСЬКА ГОРОБИНА";
на виробництво напою алкогольного лікерного "БУЗИНОВИЙ ЗОЛОТИСТИЙ";
на виробництво напою алкогольного лікерного "П’ЯНА ВИШНЯ";
на виробництво бренді плодового ординарного "КАЛЬВАДОС ПРИКАРПАТСЬКИЙ ГРУШЕВИЙ";
на виробництво спиртів коньячних витриманих від 6 місяців до 1 року;
на виробництво вина ординарного столового мускатного напівсолодкого білого "Ді Маре" ("Di Mare");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "Ді Маре" ("Di Mare");
на виробництво вина ординарного столового сухого червоного "Ді Маре" ("Di Mare");
на виробництво вина ординарного столового сухого білого "Ді Маре" ("Di Mare");
на виробництво вина ігристого мускатного напівсолодкого, солодкого білого "Одеса" ("Одесса", "Odessa");
на виробництво вина ігристого брют, сухого, напівсухого, напівсолодкого, солодкого білого "Одеса" ("Одесса", "Odessa");
на виробництво вина марочного столового сухого сортового червоного "Каберне Качинське";
на виробництво вина марочного столового сухого сортового білого "Перлина Інкерману";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "Каберне Фран Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого червоного "Каберне Фран – Мерло Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон Блан Шабо";
2) зміни до технологічних інструкцій:
№3 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України напівсолодкого "Кришталеве";
№2 до технологічної інструкції по виробництву вина ординарного столового напівсолодкого білого "Мускат південний";
№2 до технологічної інструкції по виробництву вина ординарного кріпленого спеціального типу десертного солодкого червоного "Кагор український "Коблево";
№2 до технологічної інструкції по виробництву вина ігристого брют, напівсолодкого рожевого "Маренго";
№1 до технологічної інструкції на виробництво вермуту десертного білого "ЛЯ РІЧЧІ Б’ЯНКО (LA’ RICCI BIANKO)";
№1 до технологічної інструкції на виробництво вермуту десертного червоного "ЛЯ РІЧЧІ РОССО (LA’ RICCI ROSSO)":
№2 до технологічної інструкції на виробництво напою слабоалкогольного виноградного винного червоного "Сангрія Россо" ("Sangria Rosso");
№2 до технологічної інструкції на виробництво напою слабоалкогольного виноградного винного білого "Сангрія Б’янко" ("Sangria Bianco");
№2 до технологічної інструкції на виробництво напою слабоалкогольного виноградного винного червоного "Глінтвейн високогірний";
3) зміну №8 до технічних умов "Вино ігристе витримане".
2. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра М. Мартинюка.
Міністр Т. Кутовий