"Про затвердження технологічної документації на виробництво виноробної продукції"
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
17 травня 2017 року Київ № 244
Про затвердження технологічної документації
на виробництво виноробної продукції
Відповідно до статті 5 Закону України «Про виноград та виноградне вино», пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119, Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію виноробної промисловості, затвердженого наказом Мінагрополітики від 22 січня 2013 року № 28, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2013 року за № 221/22753, враховуючи протоколи Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості від 15 березня 2017 року № 4 та від 26 квітня 2017 року № 6,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1) технологічні інструкції:
на виробництво вермуту десертного білого «ОРЕАНДА Мохіто» («OREANDA Mojito»);
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого, рожевого, червоного «Болград» («Bolgrad»);
на виробництво вина ординарного столового сухого білого, рожевого, червоного «Болград» («Bolgrad»);
на виробництво коньяку України ординарного «три зірочки» «БУЧАЧ ПОТОЦЬКИЙ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «ВЕЛИКИЙ ГАЛИЧ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Піно Нуар Глобал Вайн» («Pinot Noir Global Wine»);
на виробництво вина ординарного столового сухого білого, рожевого, червоного «Глобал Вайн» («Global Wine»);
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червонного «КАБЕРНЕ ВЕЧІРНЯ ОДЕСА»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ФРАТЕЛЛІ ШАРДОНЕ» («FRATELLI CHARDONNAY»);
на виробництво вина кріпленого десертного солодкого червоного «ТАЄМНЕ ПРИЧАСТЯ»;
на виробництво вина ігристого напівсолодкого, солодкого білого «СИЕЛЬ ШАТО»;
на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого «Рислінг Резерв Інкерман» («Riesling Reserve Inkerman»);
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «Сапераві Стумарі» («Saperavi Stumari»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «ЗІРКОВА КОЛЕКЦІЯ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Ді фіоре»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «Аморе роса»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Діаманте Неро»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «Піно Нуар Маренго»;
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного лікерного білого “Нектар Самородний Виноробна станція”;
на виробництво коньяку України марочного групи «КВ» «Шарль Луі Х.О.»;
2) технічні умови:
ТУ У 11.0 - 36710304-002:2017 «БРЕНДІ ВИНОГРАДНІ. Технічні умови»;
3) зміни до технологічних інструкцій:
зміна № 3 до технологічної інструкції на виробництво бренді виноградного ординарного «Шустов 150» («Shustov 150»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України брют «ОРЕАНДА Кристал Брют» «OREANDA Crystal Brut»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України брют, напівсухого, напівсолодкого «ОРЕАНДА» («OREANDA»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України напівсолодкого «ОРЕАНДА Семі-Світ» («OREANDA Semi-Sweet»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України солодкого «ОРЕАНДА ГОЛД» («OREANDA GOLD»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вермуту міцного білого і червоного «Марінталь (Marintal)»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного «КАГОР МАРІНТАЛЬ»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного білого «МАРІНТАЛЬ»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного білого, рожевого «ПІВДЕННЕ» («ЮЖНОЕ»);
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного білого, рожевого «КОТОВСЬКЕ» («КОТОВСКОЕ»);
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного червоного «КОТОВСЬКЕ» («КОТОВСКОЕ»);
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного червоного «ПІВДЕННЕ» («ЮЖНОЕ»);
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного спеціального типу білого, червоного «ПОРТВЕЙН 111 МАРІНТАЛЬ»;
зміна № 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного спеціального типу білого, рожевого, червоного «ПОРТВЕЙН 333»;
зміна № 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого, рожевого «МУСКАТ ТАВРІЇ»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого білого «Легенда Таврії» («Легенда Таврии»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина виноградного ароматизованого червоного «Подих кохання»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина виноградного ароматизованого червоного Терпкий поцілунок»;
зміна №1 до технологічної інструкції на виробництво вина виноградного ароматизованого білого «Ласкавий поцілунок»;
зміна №1 до технологічної інструкції на виробництво вина виноградного ароматизованого рожевого «Полуничний рай»;
зміна № 7 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України «Французький бульвар»;
зміна № 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого білого «Золоте. Французький бульвар»;
зміна № 8 до технологічної інструкції на виробництво шампанського «Советское шампанское . «Французький бульвар»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого брют, напівсухого білого, рожевого «Французький бульвар Frizzantino»;
зміна № 8 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого рожевого «Французький бульвар»;
зміна № 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого червоного «Французький бульвар»;
зміна № 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого червоного брют, сухого «Французький бульвар»;
зміна № 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого білого «Мускатне. Французький бульвар»;
зміна № 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого напівсолодкого, солодкого білого «Золоте мускатне. Французький бульвар»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України брют, напівсухого, напівсолодкого «Роберт Гулієв»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина рожевого брют «Роберт Гулієв»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України брют, напівсухого, напівсолодкого «Парижанка» ;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ігристого солодкого білого «Золоте.Парижанка»;
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ШАРДОНЕ. КРИКОВА» («SHARDONNAY. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «КАБЕРНЕ. КРИКОВА» («CABERNET. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «КАБЕРНЕ. КРИКОВА» («CABERNET. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «МЕРЛО. КРИКОВА» («MERLOT. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «МЕРЛО. КРИКОВА» («MERLOT. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «БАСТАРДО. КРИКОВА» («BASTARDO. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого «ШАРДОНЕ. КРИКОВА» («CHARDONNAY. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ШАРДОНЕ. КРИКОВА» («CHARDONNAY. CRICOVA»);
зміну № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого «МУСКАТ. КРИКОВО» («MUSCAT. CRICOVA»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого рожевого «ІЗАБЕЛЛА. КРИКОВА» («ISABELLA. CRICOVA»);
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого «Массімо Верді»;
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого рожевого «Мускат Массімо Верді»;
2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра М. Мартинюк