Про затвердження технологічних інструкцій на виробництво виноробної продукції
Відповідно до статті 5 Закону України "Про виноград та виноградне вино", Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію виноробної промисловості, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 22 січня 2013 року № 28, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2013 року за № 221/22753, враховуючи протоколи Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості від 07 червня 2018 року № 8, від 05 липня 2018 року № 10,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити, що додаються:
1) технологічні інструкції:
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон" ("Совиньон") ("Sauvignon");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Аліготе" ("Алиготе") ("Aligote");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Шардоне" ("Chardonney");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Бастардо" ("Bаstardo");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Каберне" ("Cabernet");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Сухолиманський Винхол Оксамитне" ("Suholimansky Winhol Orsamytnoe");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві" ("Саперави") ("Saperavi");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Мерло" ("Merlot");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Піно Нуар" ("Пино Нуар") ("Pinot Noir");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Одеський чорний" ("Одесский черный") ("Odessa blak");
на виробництво вина ординарного столового напівсухого білого, рожевого, червоного "Напівсухе" ("Полусухое") ("Semi-dry");
на виробництво вина ігристого витриманого брют та напівсолодкого білого, брют рожевого "АРТВАЙН" ("ARTWINE");
на виробництво вина ігристого витриманого напівсолодкого білого мускатного "САВАЖ ФРУТ" ("SAVAGE FRUIT");
на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого білого "Приморське Сонячне";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "ШАРДОНЕ ПІВДЕННА ВИНОКУРНЯ;
на виробництво вина ординарного столового сухого білого, рожевого, червоного "ПІВДЕННА ВИНОКУРНЯ";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого "АМБЕР ПІНО НУАР" ("AMBER PINOT NOIR");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "АМБЕР МЕРЛО" (AMBER MERLOT);
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "АМБЕР КАБЕРНЕ" ("AMBER CABERNET");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "АМБЕР САПЕРАВІ" ("AMBER SAPERAVI");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "АМБЕР МЕРЛО" (AMBER MERLOT);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "АМБЕР КАБЕРНЕ" ("AMBER CABERNET");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "АМБЕР САПЕРАВІ" ("AMBER SAPERAVI");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "АМБЕР ПІНО НУАР" ("AMBER PINOT NOIR");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві. Крикова" ("Saperavi. Cricova");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві. Лазурі";
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого "Алазська долина. Лазурі";
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного "Алазська долина. Лазурі";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Ркацителі. Лазурі";
на виробництво вина ординарного столового сухого рожевого "АЗНАУРІ" ("АЗНАУРИ", "Aznauri");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "АЗНАУРІ" ("АЗНАУРИ", "Aznauri");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "Шабо";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "ШАБО МУСКАТНЕ";
на виробництво вина ігристого брют, напівсухого, напівсолодкого, солодкого білого; напівсолодкого червоного "Шато ле Жардін" (Chateau le Jardin);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого мускатного рожевого "Шато ле Жардін" (Chateau le Jardin);
2) зміни до технологічних інструкцій:
№ 5 на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого "МІСТО ВИНА ПАЛЬМІРА" ТІ 00032744-3910-2006;
№ 4 на виробництво вина столового напівсухого, напівсолодкого червоного "МІСТО ВИНА ШАТО де НУАР" ТІ 00032744-1296-2003;
№ 3 на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного "КОЗАЦЬКА ВЕЛИЧ" ТІ 00032744-355-2002;
№ 1 на виробництво вина ігристого брют, напівсухого, напівсолодкого білого "ЗАКАРПАТСЬКЕ" (sparkling wine brut, semi-dry, semi-sweet white "ZAKARPATSKE") ТІ 37471967-997-2016;
№ 4 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-237-2013;
№ 4 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Merlot Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-238-2013;
№ 4 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Гранд Резерв Шабо" ("Chardonnay Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-234-2013;
№ 5 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Тельті-Курук Гранд Резерв Шабо" ("Telti-Kuruk Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-235-2013;
№ 4 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Рислінг Гранд Резерв Шабо" ("Riesling Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-236-2013;
№ 3 на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого червоного "Каберне-Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Merlot Grandе Reserve Shabo") ТІ 37471967-813-2015;
№ 1 на виробництво вина столового напівсолодкого білого, рожевого, червоного "Шабський букет мускатний" ТІ 00032744-2620-2004;
№ 4 на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Тельті-Курук Гранд Резерв Шабо" ("Telti-Kuruk Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin) ТІ 37471967-235-2013;
№ 1 на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві "Коблево" ТІ 37471967-261-2013;
№ 1 на виробництво вина ординарного столового сухого білого "АРТАНІЯ" ТІ 37471967-945-2016.
2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра М. Мартинюк